Yaptığımız derin ve gereksiz bir analize dayanarak diyebiliriz ki ; Pi sayısının ilk 100.000 basamağının içerisinde tam olarak 9.999 adet SIFIR buluyor.

Tarihe geçilsin. Sonra vay efendim biliyordunuz da neden söylemediniz, matematik dünyasına neden yardımcı olmadınız diye birşey olmasın.

Sonra; Pi sayısının ilk 1.000.000 basamağı içerisinde ise tam olarak 99.959 tane SIFIR bulunuyor. Yani Pi sayısının ilk 1.000.000 basamağı içerisinde tam olarak 40 tane daha SIFIR olsa idi, o zaman; Pi sayısının ilk 1.000.000 basamağı içerisinde 99.999 adet SIFIR sayısı bulunur diyecektik.

Peki Pi sayısının 10.000.000 basamağı içerisinde kaç tane 1 var derseniz 999.333 adet der ve geçeriz.

Peki 0’ların veya 1’lerin veya herhangi bir rakamın pi’nin içerisinde kaç tane geçtiğinin ne önemi var ?
Bakın bunlar uzay ve havacılık dairelerinde, uçakların iniş ve kalkış planlamalarının yapıldığı bilgisayar yazılımında. Şaka tabii ki. Hiç bir önemi yok elbette.

Dahası deriz ki ; pi sayısının bugüne kadar bilinen bir artış düzeni olmadığı ve olmayacağı varsayıldığından dolayı, herhangi bir rakamın pi sayısı içerisinde kaç defa olduğunu gözlemlemek için pi sayısının tamamına bakmak gerekir. pi sayısının tamamı diye bir tanım olmadığı için bu mümkün olmasa da, yine de diyebiliriz ki, pi sayısının basamakları sayısı ne kadar yüksekse bu adetler birbirine oldukça yaklaşır ve sonsuza yaklaştığında eşitlenir bile.

Bu durum, “Sayısal Loto’da bilmemkaç sayısı çok çıkıyormuş” şeklindeki saçmalığı da açıklar bize.
Ola ki; çekiliş sayısı milyonlarca, trilyonlarca yapıldığı zaman görülecektir ki; her rakam neredeyse aynı derecede ve eşit adette çıkacaktır.

Neyse ; Pi sayısını anlamlandırmaya yönelik bu şekilde saçma ve gereksiz tezleri olan varsa ve yorum olarak olarak yazsın da belki daha başka saçma şeyler de bulabiliriz.